perjantai 26. kesäkuuta 2015

Lukumaraton V: Nyt mennään! (Päivittyvä postaus)

Kuva ja lisätietoja maratonista Hyllytontun höpinöitä


Kaikki on valmista, lukeminen alkakoon! Maratoonaan alla olevalla pinolla, josta tosin poikkean tarpeen tullen. Etenemiseni päivittyy tähän postaukseen sekä mahdollisesti Twitteriin, joka tänään ilmestyi blogini sivupalkkiin. Vähän jo jännittää, miten lukukunto riittää ja osaanko käyttää oikeita hashtageja.

Ylhäältä alas: Tove Janssonin Kesäkirja, Lisa Genovan Edelleen Alice, Moira Youngin Julma maa, Dostojevskin Rikos ja rangaistus, Margaret Mitchellin Tuulen viemää sekä Suvi Aholan ja Satu Koskimiehen toimittama Uuden Kuun ja Vihervaaran tytöt
13:10
Aloittelen Uuden Kuun ja Vihervaaran tytöillä. Ihanan muhkea kirja, tämän kanssa viihdyn varmasti pitkään.
Sivuja 0

15:00
Ulkona lukiessa alkaa viluttaa, joten on evästauon aika. Ohjelmassa siis maitoa ja keksejä, joiden voimalla palailen kirjan pariin. Uuden Kuun ja Vihervaaran tytöt on osoittautunut juuri niin ihastuttavaksi kuin odotinkin. Hymyilyttää, miten paljon meitä Annan ja Emilian ystäviä onkaan.
Sivuja 72

20:40
Pitkäksi venynyt lukutauko, täytyi selvitellä opiskelu- ja asuntoasioita. Kesken on Tove Janssonin Kesäkirja, joka tuoksuu mereltä ja on janssonmaisen ihana. Näin kevyellä lukuvauhdilla väsymys ei ole päässyt yllättämään ja tuntuu, että tahtia voisi kiristääkin.
Sivuja 168

22:00 
Kesäkirja luettu! Opiskelupaikkauutisen jälkeen keskittymiskyky on herpaantunut, ajatukset seikkailevat muuttamisessa ja uudessa asunnossa. Iltapalatauko ja sitten ehkä taas Uuteen Kuuhun ja Vihervaaraan.
Sivuja 215

0:45
Tyttökirjatunnelmoinnin sijasta olen jatkanut Dostojevskin Rikoksella ja rangaistuksella. Neljän luvun jälkeen olen positiivisen yllättynyt, tämähän on aivan sujuvaa luettavaa, ei kuivaa pakkopullaa, jota olin odottanut. (Ennakkoluuloinen lukija täällä terve) Maratonin puoliväli häämöttää!
Sivuja 283 

2:35
Hyvää yötä, muut yökukkujat. Tämä maratoonaaja lähtee nukkumaan ja jatkaa lukemista taas aamulla.
Sivuja 311

11:25
Yllättävän koukuttava Rikos ja rangaistus jatkuu hyvien yöunien jälleen. Lukuaikaa jäljellä vielä puolitoista tuntia, kyllä tästä selvitään.
Sivuja 373

13:10
Maraton tältä erää ohi, loppuun asti Dostojevskin seurassa. Tunnelmat ovat hyvät, väsymys ei paina pahasti, mutta loppupäivä taitaa kulua jotenkin muuten kuin lukemalla. Postaus tuloksista ja muista mietteistä ilmestyy tänään tai huomenna.
Loppukirin jälkeen sivuja on koossa 459.

8 kommenttia:

 1. Tuo Uuden kuun ja Vihervaaran tytöt on aivan ihana kirja! Ja pakko sanoa, että omistan ton saman painoksen Tuulen viemäästä :) Lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdottomasti samaa mieltä! Tuo onkin kaunis painos :)

   Kiitos :)

   Poista
 2. Tuulen viemää on ihastuttava kirja! Tsemppiä maratonille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ❤ Se onkin mukana turvakirjana, jos mikään muu ei maistu.

   Kiitos! :)

   Poista
 3. Mukavasti tunnelmaltaan vaihtelevia kirjoja. Päädyin sellaiseen itsekin viime vuonna, ettei käy lukeminen tasapaksuksi. Onnea koitokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tämä taktiikka toimii, samanlaiset kirjat ja tuo tasapaksuus voivat uuvuttaa maratoonaajan ennen aikojaan :/ Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi :)