keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kirjaihmisten kauhukuvia -tag

Täällä ollaan taas! Edellisestä postauksesta on vierähtänyt, no, aikaa, mutta kyllä minä ja blogini vielä hengissä olemme.

Booktuben Bookish Scenarios tag on Kirjavarkaan tunnustuksia -blogin Kirjavarkaan suomentamana näkynyt kirjablogeissa viime aikoina. Kyllähän minäkin sitten halusin vastailla. Täytyy sanoa, että muutamakin kysymys tosiaan aiheutti kauhunväreitä, hrr.

1. Sinun täytyy hankkiutua eroon kaikista kirjoistasi ja saat pitää ainoastaan yhden kirjan seuraavista neljästä genrestä: nykykirjallisuus, fantasia, tietokirjallisuus, ja yksi vapaavalintainen. Mitkä valitset?

Nykykirjallisuus: Tove Janssonin Kesäkirja. Tutustuin kirjaan viime kesänä ja aion varmasti palata siihen vielä.
Fantasia: Fantasiaa ei löydy hyllystäni kovin paljon, mutta sanotaan Harry Potter ja viisasten kivi
Tietokirjallisuus: Suvi Aholan ja Satu Koskimiehen Runotyttöjen vuosi. Kyseessähän on kalenterikirja, joka sisältää infoa Uuden kuun Emiliasta ja Vihevaaran Annasta. Lisäksi minun kappaleeni sisältää kaksitoistavuotiaana kirjoitettuja, sinällään ihan suloisia muistiinpanoja, joita en tahtoisi laskea vieraiden käsiin, jos mahdollista.
Vapaavalintainen: Jatketaan edellisen vastauksen linjoilla. Vapaavalintainen genreni on siis tyttökirjallisuus ja säästämäni kirja Emily of New Moon L. M. Montgomeryltä. Hankin alkukielisen version verratakseni sitä (lyhennettyyn) suomennokseen, mutta en ole vielä ehtinyt tehdä sitä.

Oikeastihan piilottelisin kirjoja sängyn alle ja salalokeroihin ja pitäisin kiinni kynsin hampain, jos tällainen tilanne yllättäisi, mutta sitähän ei kysytty...

2. Olet kirjakaupassa ja kuulet teinin valittavan, ettei hän halua lukea, mutta hänen äitinsä inttää, että heidän pitää ostaa jotain. Menet heidän luokseen ja suosittelet kirjaa, jonka ajattelet sopivan sellaiselle, joka ei juuri perusta lukemisesta. Mitä kirjaa suosittelet?

Vaikea kysymys, kun en tiedä teinin mieltymyksiä. Luin pari viikkoa sitten The Maze Runner - Labyrintin, joka oli ihan mukaansatempaava, ja elokuvakin on tehty, mikä ehkä madaltaa lukukynnystä. (Tai nostaa sitä. Miksi lukea kirja, kun voi vain katsoa elokuvan.) Harry Potteritkin voisivat toimia.

3. Et tunne oloasi hyväksi ja tarviset piristävän kirjan, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Minkä kirjan luet?

Gerald Durrellin Eläimet ja muu kotiväkeni on toiminut ainakin edellisillä lukukerroilla, joten kokeilisin sitä. 

4. Menet ajassa taaksepäin teinivuosiisi. Mitä kirjaa lukemasta oletettavasti löytäisit itsesi?

Luin aika paljon kaikenlaista, Harry Pottereita, Lemony Snicketin Surkeiden sattumusten sarjaa, niitä tyttökirjoja ja vähän vanhempana teininä Austenia, Brontëja sun muuta sikin sokin. En siis osaa nimetä vain yhtä kirjaa.

5. Ystäväsi yllättää sinut matkalla ja sinulla on tunti aikaa pakata. Minkä kirjan otat mukaan lukeaksesi sitä matkalla?

Kathryn Stockettin The Help on lojunut kesken jo vuoden. Vuosipäivän kunniaksi olen aloitellut sitä uudestaan ja voisin ottaa sen matkallekin.6. Talosi on ryöstetty. Älä huoli, kaikki ihmiset ovat turvassa, mutta kirjahyllystäsi ei voi sanoa samaa. Minkä kirjan toivot olevan tallella?

Liisa ihmemaassa ja Liisan seikkailut peilimaailmassa -yhteisnide lapsuudestani. Tykkään omistamastani painoksesta ja tunnearvo on tässä vuosien aikana tietenkin kasvanut.

7. Ystäväsi lainaa kirjan ja palauttaa sen huonossa kunnossa. Miten reagoit? A) Teeskentelet, ettet huomannut B) Pyydät häntä ostamaan uuden C) Teet salaa samoin jollekin hänen tavaralleen

Vaihtoehto B, ainakin jos kirja on minulle rakas. Vähemmän tärkeiden kirjojen kanssa saattaisin ummistaa silmäni. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä suunnitelma tuo kirjojen salalokeroihin piilottelu! Olen ilmeisesti liian kiltti, kun se ei tullut mieleeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koskaan uskonut olevani kapinallinen :D Kun kirjat on kyseessä, sitä näköjään löytää uusia puolia itsestään.

   Poista
 2. Minullakin jäi tuo sama kirja kesken. Tai en koskaan aloittanutkaan sitä, vaikka se lojui lainassa hyllyssä jonkin aikaa syksyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen sen lukenut suomeksi ja voin kyllä suositella! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)