perjantai 19. elokuuta 2016

Top 5 Friday: Viisi kirjaa, jotka sijoittuvat uneliaisiin (kesä)kaupunkeihin


August 16: Top Ten Books With X Setting (top ten books set near the beach, top ten book set in boarding school, top ten books set in England, etc) (The Broke and the Bookish)


Viisi kirjaa, jotka sijoittuvat uneliaisiin (kesä)kaupunkeihin

Maailma, varsinkin Suomi, on täynnä suloisia pieniä kaupunkeja, jotka eivät usein ole niin uneliaita kuin päälle päin näyttää. Usein tapahtuma-aikana on kesä, joka tältä vuodelta alkaa olla ohi, mutta säilyy onneksi sivujen välissä. 

1. Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen
Olen blogannut täällä kirjan hitaasta tahdista ja kesäisestä tunnelmasta. Esimerkki siitä, että ennakkoluulot voivat joukossa paisua hallitsemattomiin mittasuhteisiin.

2. L. M. Montgomery: Sateenkaarinotko
Montgomeryn tuotannossa riittää kyliä ja pikkukaupunkeja ja niiden omalaatuisia asukkaita. Sateenkaarinotkossa hän laittaa erityisesti taloudenhoitaja Susanin suuhun mitä mielenkiintoisimpia havaintoja niin naapureista kuin näiden syntymistä, avioliitoista ja kuolemistakin.
3. Mikael Niemi: Populaarimusiikkia Vittulajänkältä
Kirjan kertoja tiivistää kotiseutunsa näin:
"Kotiseudullamme ei ollut petoja, ei siilejä, eikä satakieliä. Siellä ei ollut julkkiksia. Siellä ei ollut vuoristoratoja, liikennevaloja, linnoja tai herraskartanoita. Siellä ei ollut kuin määrättömästi hyttysiä, tornionlaaksolaisia kirosanoja ja kommunisteja." (s. 53)

4. Lotta-Liisa Joelsson: Vivika
Unelias kesäkaupunki voi olla myös pelottava, kun ystävä makaa kuolleena kylpyhuoneessa. Kirjan lukemisesta on jo aikaa, mutta voin edelleen palauttaa tunnelman ja hiljaiset kadut mieleeni.

5. Elias Koskimies: Ihmepoika
Pikkukaupungista voi tosiaan löytää myös huumoria, vaikka elämä ei olisikaan helppoa. Kirja ei noussut suosikkeihini, mutta olihan tämä ihanan hillitön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)