maanantai 31. lokakuuta 2016

Katosin kirjamessuille: kuulumisia Pasilasta 27.- 29.10.

Helsingin kirjamessut on tältä vuodelta saatu päätökseen, ja täytyy sanoa että kyllä olikin ihanat kolme päivää, jotka minä paikalla viivähdin. Pääsin sisään bloggaajapassilla, josta kiitos Messukeskukselle!

Kolmen päivän aikana jalat olivat kovilla, mutta mieli korkealla. Ympärillä oli niin paljon kirjoja ja niistä kiinnostuneita ihmisiä että huimaa miten niin paljon voi ollakaan. 

Olen kerran aikaisemminkin vieraillut Helsingin kirjamessuilla, mutta tämä kerta oli ensimmäinen bloggaajana. Kummasti jännitti ripustaa bloggaajapassi kaulaansa: nyt sitä mennään enkä ole enää samalla tavalla anonyymi kuin ennen. Aikaisemmalta kerralta viisastuneena en ahnehtinut kaikkea vaan katsoin etukäteen mikä kiinnostaa ja pysyin suunnitelmassa (ainakin melkein). Tällä kertaa tämä epäspontaani taktiikka oli toimi mainiosti. 

KirjaKallion lavan edessä paljon päitä ja niiden takana keskustelu kahdeksannesta Potterista.
Huomasin että tieni vei useinkin KirjaKallion lavaa kohti eikä ihme. Hienoa työtä lukiolaisilta!

Petri Pietiläinen ja Jone Nikula keskustelemassa kissoista

Ohjelmaa oli niin paljon kissoista ja Cheekistä lähtien, että jokaiselle varmasti löytyi jotakin. Sehän voi olla plussa tai miinus, mutta itse uskoihin että monipuolisuus on hyvä juttu.

Ostoksilla pidin kirjavilliintymiseni kurissa ja muistutin itseäni, että kaikkia vastaatulevia kirjoja ei tarvitse hankkia, joten vältyin kotona iskeviltä mitä minä tälläkin kirjalla teen -ihmettelyiltä. 

Neljän kirjan messusaalis sekä yksi ilmaiskirja viereisen kirjaston vaihtohyllystä. Vinkki pitää mukanaan vain tietyn verran käteistä todettu toimivaksi! 
En ollut koskaan tavannut muita kirjabloggaajia, mutta pienen norkoilun jälkeen uskaltauduin perjantaina (ja myöhemmin lauantaina) myös Boknäsin bloggaajanurkkaukseen. Teille kaikille joiden kanssa törmäiltiin: oli ihanaa tavata, kiitos juttutuokioista! Erityiset terveiset lauantain blogimiitin ihmisille, meitä oli paikalla mahtavan paljon ja oli huippua tutustua ihmisiin bannereiden ja profiilikuvien takana.

Lauantaina oli sitten aika suunnata kotiin ja palata vähitellen normaaliin päiväjärjestykseen. Ja sovitella uudet tulokkaat kirjahyllyyn. Tämä vaihe on aina edessä vaikka ei pahasti villiintyisikään.

Tarkoitukseni oli twiitata messujen aikana kännykkä kuumana, mutta niin se vain jäi, kun piti viilettää paikasta toiseen. Samoin kävi ajatukselleni ottaa paljon kuvia, kuten tästäkin postauksesta näkyy. Onneksi tärkein, eli messutunnelma oli kuitenkin kunnossa, joten voin huokaista onnellisena ja jäädä odottamaan seuraavia messuja ;) On se vain kipeiden jalkojen ja tungoksessa luovimisen arvoista.

4 kommenttia:

 1. Messuilla oli kiva olla ja oli hauska nähdä :)

  VastaaPoista
 2. Haha, minäkin suunnittelin tviittaavani tviittaamasta päästyänikin ja päivittäväni Instagramia ainakin kerran, mutta tulos kummankin aktiviteetin saralla oli pyöreä nolla :D Messutunnelma vei niin mennessään, että ei siinä oikein ehtinyt kaivaa puhelinta esiin.

  Lauantain bloggaajamitti oli parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea ei kyllä mitenkään ehtinyt, sen verran paljon oli hulinaa. Ehkä on parempikin, että nauttii messuista livenä eikä nenä kiinni kännykässä :D

   Se oli! Ihana porukka <3

   Poista

Kiitos kommentistasi :)