perjantai 28. lokakuuta 2016

Top 5 Friday: Kylmänväreitä kartanoissa

October 25: Halloween related freebie: ten scary books, favorite horror novels, non-scary books to get you in the Halloween/fall mood, bookish halloween costumes, scariest covers), scary books on my TBR, etc. (The Broke and the Bookish)

Blake Hall, jossa Anne Brontë työskenteli kotiopettajattarena (Kuva)

En usein lue nykyaikaista kauhua, enkä erityisesti innostu halloweenistakaan, mutta onneksi kirjallisuus on täynnä goottilaisen synkkiä kartanoita salaisuuksineen ja vetoisine käytävineen. Mikä olisi sen syksyisempää?

1. Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani

Jos syksyiltana tekee mieli lukea jotain paksua ja seikkailla kartanon öisillä käytävillä, Kotiopettajattaren romaani on täydellinen tarkoitukseen.

2. Emily Brontë: Humiseva harju

...mutta siinä tapauksessa että Kotiopettajattaren romaanin hillitty Jane ei riitä, Humisevan harjun mielipuolinen, kuolemankin yli kurkotteleva rakkaus saattaa olla se juttu. Itse yhdistän nämä kaksi kirjaa syksyyn niin tiukasti, että tuntuisi jotenkin väärältä tarttua näihin kesällä.

3. F. H. Burnett: Salainen puutarha

Salainen puutarha tuntuu monessakin suhteessa kuin Kotiopettajattaren romaanin pikkusiskolta, mutta on tietysti omilta ansioiltaankin viehättävä. Kevät on kirjassa suuressa roolissa, mutta minusta tämä sopii syksyynkin.

4. Maria Gripe: Varjo-sarja

Olen lukenut sarjan vain kerran vuosia sitten (enkä silloinkaan kaikkia osia), mutta muistan hämyisen tunnelman ja sen, että Rosengåvan talo valkoisine ruusutarhoineen oli täynnä salaisuuksia. Tavoitteenani onkin ollut kerätä kaikki neljä hyllyyni (ei niin helppoa kuin toivoisin) ja lukea uudestaan.

5. Daphne du Maurier: Rebekka

Hahmon ei tarvitse olla elossa eikä edes kummitella luodakseen väristyksiä. Max de Winterin edellinen vaimo Rebekka tuntuu kirjassa niin intensiivisesti, että päähenkilökin jää kokonaan ilman nimeä. Rakastan Rebekan tunnelmaa juuri sopivassa ahdistavuudessaan ja Hitchcockin elokuvakin on hieno.

2 kommenttia:

  1. Muut olenkin lukenut, mutta en Varjo-sarjaa, vaikka pari osaa löytyy itseltäni ja vaikuttaa takakansien perusteella kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varjo-sarja on kyllä kiinnostava, jos yhtään muistan lukemaani :) Suosittelen ainakin vilkaisemaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)