tiistai 8. marraskuuta 2016

A Series of Unfortunate Events: Meet Count Olaf (Teaser) & Traileri (Postaus päivitetty 17.11.)

Postausta päivitetty 17.11. (Lisään tämän tähän samaan postaukseen, jotta koko blogi ei täyty surkeilla sattumuksilla ;)Traileri julkaistu!

Pidemmästä pätkästä saa jo paremman käsityksen siitä, millainen sarjan yleisilme tulee olemaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että se seuraa kirjoja aika hyvin, mutta ottaa omiakin vapauksia. 

Ajatuksia tiivistetysti:

- Paikoitellen huumori tuntui vähän samalta kuin piirretyissä, Looney Tunes sun muut. En osaa vielä sanoa onko tämä hyvä vai huono.

- Hämmästyin Olafin viittausta nettiin, mutta mikäs siinä, jos sarja ottaa oman huumorilinjansa ja hoitaa sen sitten myös kunnolla. Lopulta kirjasarjalla ei kai ole selvää tapahtuma-aikaa, vaikka minä sijoitinkin ne lapsena johonkin epämääräiseen menneeseen aikaan. (Ehkä Olafin netti toimiikin höyryllä? Tai tämä oli harkittu rikkominen ja sarjassa ei oikeasti olekaan nettiä, mutta juuri siksi siihen viitattiin.)

- Klaus tuntui tässä paljon onnistuneemmalta kuin teaserissa, vaikuttaa hyvältä! Muista lapsista en osaa sanoa vielä mitään.

- Poe ei yski...

- Hrr, kylmät väreet kun Olaf ilmoittaa seuraavansa Baudelaireja mihin nämä menevätkin. Tämä on se puoli Olafista, joka minusta puuttui Jim Carreyn versiosta.

- En oikein pääse yli HIMYM- ja Barney-viboista :D

- Toivon vain peukalot pystyssä että sarjan fiilis on sellainen hauskan synkkä ja käsittämätön niin kuin kirjatkin olivat ala-asteikäisen minäni mielestä. Toistaiseksi ei näytä kovin synkältä, mutta muuten visuaalisesti ihan hyvältä!

***Perjantai 13. tammikuuta ja Netflixin uuden A Series of Unfortunate Events -sarjan julkaisupäivä lähestyy hitaasti, mutta lähestyy kuitenkin!

(Tähän väliin infoa: Lemony Snicketin Surkeiden sattumusten sarja oli lempikirjojani ala-asteikäisenä, joten vähitellen tässä alkaa innostua, kun tammikuu lähenee. Varsinkin kun vuoden 2004 elokuva oli vähän plääh. En yleensä kirjoita blogiini tv-sarjoista, mutta nyt en malta olla postaamatta.)

3.11.2016 julkaistiin teaser Meet Count Olaf, joka on Youtubessa kerännyt kommentteja ja ajatuksia alleen. Muutamakin on kiinnittänyt huomiota siihen, miten Neil Patrick Harris täyttää kirjojen pahiksen, kreivi Olafin roolin. Vertailuja Jim Carreyyn, joka näytteli roolin elokuvassa, tulee totta kai esiin. Lisäksi vuodesta 2004 on sen verran aikaa, että elokuva alkaa kuulua ihmisten lapsuuteen ja lapsuudesta rakkaat, ainoat oikeat asiat ovat usein tiukassa. 

Minusta teaser vaikuttaa oikein hyvältä. Ainakin noin päältäpäin. On sopivan synkkää, lapsikolmikko on oikean ikäinen rooleihinsa ja näyttelijät ylipäätään näyttävät suunnilleen siltä miltä pitääkin. Tosin Klausissa tuntuu olevan jotain vialla. Odotan mielenkiinnolla miten uusi Olaf muotoutuu, mutta uskon että NPH hoitaa työn hyvin. En ole nähnyt häneltä muuta kuin How I Met Your Mother -sarjan Barneyn roolin, mutta sen perusteella ei ole valittamista. (Toki roolit ovat keskenään erilaiset.)

Sen sijaan allekirjoitan mielipiteen siitä, että tuntuu kuin tässä nyt olisi puettu ihmisiä rooliasuihin ja näyteltäisiin vähän. Ei tunnu aidolta. Tosin alle minuutin pätkästä ei voi vielä tehdä suuria päätelmiä, mutta toivon että tämä ongelma ei vaivaa sarjaakin. 

Kreivi Olafin nenä näyttää olevan muovailuvahasta ja irtoamaisillaan (ehkä se sitten onkin tekonenä... kyseinen herrasmies tunnetusti harrasti naamioitumista) ja voi olla, että se onkin puvustus, tai maskeeraus, joka aiheuttaa tuon epäaitouden tunteen. Vähän huolestuttaa, täytyy myöntää.

Laivakohtaus ja labyrintti hämmensivät: kirjojen lukemisesta on kyllä vuosia, mutta näin huonosti en uskonut muistavani. Niitä ei kai ollut kirjoissa? Vai oliko? Kuinka paljon juonta on muutettu? Sillä lailla sopivasti vai tehdään kaikki uusiksi -tyylillä? Mitä pidemmälle kirjoitan tätä postausta, sitä enemmän huolestuttaa :D

Sen sijaan naurut herätti teaserin kuvausteksti: Meet the star of a new Netflix series telling the story of a very handsome actor and three selfish and ungrateful orphans who refuse to give him the enormous fortune their dead parents left behind.
Tämä on niin Snicketiä että tuli ikävä ala-asteelle. Toivottavasti sarjaan on saatu samaa henkeä, edes hippunen.

(Ja ne ovatkin Klausin silmälasit, jotka häiritsevät. Kansissa ja kuvituksissa ne ovat pyöreät!)

***

Löytyykö täältä kenties muita, joiden Surkeiden sattumusten -kuume alkaa nousta? Odotatko sarjaa malttamattomana vai pysytkö uskollisena kirjoille tai elokuvalle? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)