perjantai 18. marraskuuta 2016

Top 5 Friday: Romanttiset komediat

November 15: Movie Freebie -- top ten all time favorite movies, top ten foreign films, top ten rom-coms, top ten 90's movies, top ten action flicks, top ten tear-jerkers, top ten movies your favorite actor/actress is in, top ten movies with PoC leads, etc. etc.) (The Broke and the Bookish)

Romanttiset komediat

1. 500 Days of Summer 
Tässä vain on jotain söpön omaperäistä, alkaen kerronnasta ja siitä, miten pääparin tarina lähtee sujumaan. Täytyy myöntää, että Tom ja Summer eivät ole erityisen rakastettavia ihmisiä, mutta piristävää sekin. Lisäksi tässä on mahtava loppukohtaus.(Aloin miettiä, onko se loppukohtaus sittenkään niin mahtava. Toisaalta hauska ja suloinen, mutta voihan sen nähdä vain ympyränä takaisin.)

2. Amélie
Améliessa on monta omalaatuista, liikkuvaa palasta, jotka kuitenkin liittyvät toisiinsa: on puutarhatonttua, Soutajien aamiaista, se passikuvakaveri... Lisäksi on tietenkin taustalla höpöttelevä kertoja ja joukko enemmän tai vähemmän omituisia hahmoja. Jos en pitäisi tästä niin paljon, niin luultavasti inhoaisin tätä.3. Rakkautta vain (Love Actually)
Rakkautta vain saa minut kietoutumaan joulutunnelmaan sydämenkuvat silmissä. Eikä edes liian sokerisesti. (Vrt. samantyylinen Valentine's Day)4. Poika (About a Boy)
Will ja Marcus ovat ihana kaksikko. Mielenterveysongelmien ja kiusaamisen kautta elokuvassa on myös synkempiä sävyjä, mutta silti sen voi katsoa hyvällä mielellä. En ole lukenut Nick Hornbyn alkuperäistä kirjaa, mutta kiinnostaisi selvittää, onko se yhtä sympaattinen tapaus kuin elokuva.5. Neljät häät ja yhdet hautajaiset (Four Weddings and a Funeral)
Tämä lista on täynnä Hugh Grantia, mutta ei sille mitään mahda, että Briteissä on tehty ihania romcomeja ja Grant on ollut paikalla melkein aina.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)